loading
07
Wrz

Borowikowe menu w AleGlorii

Zapraszam na nowe sezonowe menu pełne borowikowych smaków.

Carpaccio z polędwicy ze smażonymi borowikami oprószone serem zagrodowym

/Sirloin Carpaccio served with fried boletus and farm cheese

58 zł

Ceviche z polędwicy dorsza z mango, awokado skropione kolendrą i koprem

/Ceviche of cod loin served with mango & avocado with a touch of coriander and dill

58 zł

Kwiaty cukinii w tempurze faszerowane kozim serem

/Tempura zucchini flowers stuffed with goat cheese

32 zł

Gołąbki z cielęciną w rosole oprószone koprem

/Savoy cabbage stuffed with veal meat

36 zł

Zalewajka borowikowa

/Boletus mushroom soup

28 zł

Borowiki w śmietanie uperfumowane ziołami

/Boletus in the cream with herbs

38 zł

Sałata ze szparagami, oliwkami, bobem, młodymi marchewkami, szynką parmeńska z musztardowym winegret z koprem

/Salad of asparagus, olives, broad-bean, baby carrots, prosciutto di Parma served with mustard vinaigrette topped with dill

 46 zł

Polędwica Black Angus z gorącego kamienia z duszonymi kurkami i frytkami z cukinii

/Black Angus sirloin served on hot stone with cryfish butter and toast with tomato

119 zł

Stek z  tuńczyka panierowany w białym i czarnym sezamie z tatarem z mango i avocado oraz młodymi marchewkami

/Tuna steak coated with black & white sesame served with tartar of mango & avocado and baby carrots

78 zł

Filet z Jesiotra  ze świeżymi szparagami w towarzystwie pierożków faszerowanych musem z selera 

/Sturgeon fillet served  with asparagus accompanied by dumplings stuffed with celery mousse

90 zł

Tarta truskawkowa z kremem waniliowym

/Strawberry tart with vanilla cream

24 zł

Copa Melba; domowe lody waniliowe, soczysta brzoskwinia i beza włoska

/Copa Melba; homemade vanilla ice cream, peach & meringue

26 zł

Komentarze( 0 )
Top