loading
04
Lip

Kurki i Szparagi w menu AG

Co roku czekam na letnie kolory – nie tylko w przyrodzie, ale i na talerzu. Cieszą mnie pierwsze promienie słońca, cudownie rozświetlające dojrzewające owoce i warzywa. W tym roku lato w AleGlorii będzie pełne kurek, świeżych warzyw i owoców. W mojej letniej karcie zagości wyczekiwana świeżość najlepszych polskich produktów, którą połączyłam z kolorowym temperamentem południowych owoców.

Magda Gessler

 Menu AleGlorii pełne kurek i szparagów

Carpaccio z polędwicy z marynowanymi kurkami oprószone serem zagrodowym  58 zł

 Ceviche z polędwicy dorsza z mango, awokado skropione kolendrą i koprem 58 zł

Kwiaty cukinii w tempurze faszerowane kozim serem 32 zł

Szparagi białe i zielone utopione w sosie Bernaise z jajkiem poche 38 zł

Gołąbki z cielęciną w rosole oprószone koprem 36 zł

 Zalewajka kurkowa z kluskami kładzionymi i wiejską śmietaną 26 zł

Chłodnik litewski z rabarbarem 26 zł

 Zupa z młodej botwiny z koprem i przepiórczym jajkiem poche 22 zł

 Kurki duszone w śmietanie uperfumowane świeżym tymiankiem
w towarzystwie grzanek z masłem rakowym  42 zł

Sałata ze szparagami, oliwkami, bobem, młodymi marchewkami,
szynką parmeńską z musztardowym winegret z koprem
46 zł

 Polędwica Black Angus z gorącego kamienia z duszonymi kurkami i frytkami z cukinii 119 zł

 Steak z tuńczyka panierowany w białym i czarnym sezamie z
tatarem z mango i avocado oraz młodymi marchewkami 78 zł

 Filet z jesiotra ze świeżymi szparagami w towarzystwie
pierożków faszerowanych musem z selera  90 zł

 Tarta truskawkowa z kremem waniliowym 24 zł

Copa Melba; domowe lody waniliowe, soczysta brzoskwinia i beza włoska 26 zł

Komentarze( 0 )
Top