Ceviche z polędwicy dorsza z mango, awokado i papryczką chilli skropione kolendrą
Ceviche of cod loin served with mango&avocado and chilli pepper with a touch of coriander58 zł
Kwiaty cukinii w tempurze faszerowane kozim serem
Tempura zucchini flowers stuffed with goat cheese32 zł
Gołąbki z cielęciną w rosole oprószone dymką i koprem
Savoy cabbage stuffed with veal meat with a touch of spring onion and dill36 zł
Sałata ze szparagami, karmelizowanym czosnkiem niedźwiedzim, bobem, młodymi marchewkami, szynką parmeńska oprószoną koprem i kiełkami ziół z winegretem z czerwonej pomarańczy
Salad of asparagus, carmelized garlic, broad-bean, baby carrots, prosciutto di Parma with dill and herbs sprouts served with vinaigrette with red orange46 zł
Carpaccio z polędwicy wołowej z puchem z parmezanu
Beef carpaccio with parmesan cheese52 zł
Zupa z nowalijek z jajkiem „poche” uperfumowana szczypiorem i koprem
Spring vegetables’ soup served with poached egg flavoured with chive and dill26 zł
Zupa z młodej botwiny z koprem i jajkiem poche
Soup of baby silver beet torped with dill and poached egg26 zł
Kurczak baby faszerowany kopytkami i wątróbką z podgrzybkami i zieloną pietruszka, pieczony w rękawie w towarzystwie gnocchi z pietruszkowym pesto
Baby chicken stuffed with potato dumplings and liver with mushrooms and green parsley, roasted in the kitchen sleeve served with gnocchi with parsley pesto52 zł
Steak z tuńczyka panierowany w białym i czarnym sezamie z tatarem z mango i avocado oraz młodymi marchewkami
Tuna steak coated with black & white sesame served with tartar of mango & avocado and baby carrots78 zł
Filet z jesiotra wędzonego na ciepło z młodymi ziemniakami z czarnym kawiorem i koprem
Smoked sturgeon filet with young potatoes with black caviar and dill90 zł
Tarta rabarbarowa z kremem waniliowym
Rhubarb tart with vanilla cream26 zł
Gęsina w AleGlorii
Goose in AleGloria
Carpaccio z wędzonej gęsiny z vinegreat z czarnego bzu
Carpaccio from the smoked goose from vinegreat from the black elder46 zł
Foie gras z jeżynami na maślanej brioche
Foie gras with blackberries on butter brioche85 zł
Pierogi wypełnione po brzegi pieczoną gęsiną
Dumplings field with roasted goose 42 zł
Zupa z gęsiny z pieczoną dymką i klapsą, z babeczką z kaszy perłowej z suszonymi grzybami
Soup of goose with roasted spring onion and pear with a bun of pearl barley with dried mushrooms32 zł
Pierś gęsia na musie z szarej renety z aromatem Calvadosu podana z knedlami śliwkowymi.
Goose's breast on mousse from the russet with the aromatic substance of the Calvados with plum potato dumpling68 zł
Udo z gęsi z przytulonym jabłkiem i burakiem
Goose’s thigh with the hugged apple and the beet72 zł
Połówka gęsi faszerowanej chałką, suszonymi morelami i orzechami włoskimi
Half of the goose stuffed with the buttery bun, dried apricots and walnuts180 zł
Gęś faszerowana chałką, morelami i orzechami włoskimi podana z pyzami i burakami zasmażanymi.
Goose stuffed with the buttery bun, apricots and walnuts with potato dumpling and fried beets. Danie dla 4 osób – zamawiane 24 h wcześniej / Meal for 4 person – order 24 h earlier350 zł