AleGloria - Najlepsza polska restauracja w Warszawie AleGloria - Najlepsza polska restauracja w Warszawie

Gęsina restauracja Warszawa

Od kilku lat w Polsce szczęśliwie wraca moda na gęsinę. To wykwintne mięso coraz częściej pojawia się w polskich restauracjach, staje się coraz bardziej obecne na polskich stołach. Znakomicie przyrządzoną gęsinę w restauracji w Warszawie można zjeść w AleGlorii. Tutejsi mistrzowie kuchni wiedzą, jak duże znaczenie ma pochodzenie mięsa. Najbardziej znane polskie gęsi to drób hodowany w Kołudzie Wielkiej pod Inowrocławiem. Szefowie kuchni i smakosze na całym świecie bardzo wysoko oceniają mięso z tej polskiej hodowli.

Najlepsza gęsina w restauracji AleGloria pochodzi właśnie z Kołudy i zajmuje szczególne miejsce w menu dostępnym przez cały rok. Moja gęś w AleGlorii jest faszerowana cielęciną, gęsią wątróbką i skwarkami z dzika. Aromatu i charakteru nadają jej prażone migdały, rajskie jabłuszka, pieczona szalotka i macierzanka. Delikatne mięso najlepszej w warszawie gęsiny kołudzkiej pieczone jest we własnym tłuszczu, zaś bejcowanie go słonym piwem zapewnia mu rozkosznie chrupiącą skórkę, obok której smaku doprawdy trudno przejść obojętnie.W karcie menu cała gama smaku polskiej gęsiny ukryta w przystawkach, zupie czy pierogach.

Dlaczego warto spróbować gęsny w restauracji?

Warszawa i inne miasta wciąż zaskakują tym, jak rzadko można spotkać gęsinę w restauracjach. A przecież dawniej to szlachetne mięso było powszechne i trafiało na stoły przy każdym uroczystym obiedzie. Dziś trudniej ją kupić, szczególnie, jeśli szukamy mięsa naprawdę dobrej jakości. Dlatego szczególnie teraz warto spróbować gęsiny w restauracji w Warszawie. Najlepiej w takiej, która daje pewność co do jakości i jest firmowana przez słynną Magdę Gessler. Czy potrzeba więcej argumentów?

Jak gęsina w restauracji w Warszawie, to AleGloria

Kto raz rozsmakuje się w kruchym, a zarazem soczystym gęsim mięsie, z pewnością wróci po więcej. Po pierwszym kęsie wybornej gęsiny, trudno odmówić sobie kolejnego. W menu AleGlorii niejednokrotnie natkniemy się na gęś w różnej postaci. Gęsina w restauracji w Warszawie to smakowite,wzbogacone owocami przystawki oraz wyśmienite dania główne. Gęś występuje w towarzystwie zasmażanych buraków, suszonych moreli lub aromatycznych grzybów. To prawdziwy przysmak dla miłośników tradycyjnej kuchni polskiej, ale nie tylko. Gęsina w restauracji w Warszawie zachwyci każdego, kto jej zakosztuje. Warto odkryć na nowo dawne smaki i poszerzać kulinarne horyzonty. Gdzie, jeśli nie w AleGlorii? Tutejsza kuchnia oczarowuje od pierwszego kęsa. Najlepsza gęsina w restauracji w Warszawie czeka na odkrycie przez kolejnych, spragnionych smaku gości.

Spróbujcie polskiej gęsiny w restauracji AleGloria, bo i powodów ku temu jest sporo.

                                                                                                                                           Zapraszam,

                                                                                                                                           Magda Gessler

 

Ostatnie zapytania:

restauracja na event warszawa / przyjęcia weselne warszawa / best polish restaurant warsaw / spotkania rodzinne restauracja warszawa / chrzciny restauracja warszawa / kolacja biznesowa warszawa / polish menu warsaw restaurant / ekskluzywna restauracja warszawa / gęsina restauracja warszawa / komunia restauracja warszawa / kuchnia magdy gessler