AleGloria AleGloria

Menu Gęsina

Od kilku lat w Polsce szczęśliwie wraca moda na gęsinę. To wykwintne mięso coraz częściej pojawia się w polskich restauracjach, staje się coraz bardziej obecne na polskich stołach. Najbardziej znane polskie gęsi to drób hodowany w Kołudzie Wielkiej pod Inowrocławiem. Szefowie kuchni i smakosze na całym świecie bardzo wysoko oceniają mięso z tej polskiej hodowli.
Najlepsza gęsina w restauracji AleGloria pochodzi właśnie z Kołudy i zajmuje szczególne miejsce w menu dostępnym przez cały rok. Moja gęś w AleGlorii jest faszerowana cielęciną, gęsią wątróbką i skwarkami z dzika. Aromatu i charakteru nadają jej prażone migdały, rajskie jabłuszka, pieczona szalotka i macierzanka. Delikatne mięso najlepszej w warszawie gęsiny kołudzkiej pieczone jest we własnym tłuszczu, zaś bejcowanie go słonym piwem zapewnia mu rozkosznie  chrupiącą skórkę, obok której smaku doprawdy trudno przejść obojętnie.W karcie menu cała gama smaku polskiej gęsiny ukryta w przystawkach, zupie czy pierogach.

Spróbujcie polskiej gęsiny w restauracji AleGloria, bo i powodów ku temu jest sporo.

                                                                                                                                                                                Zapraszam,
                                                                                                                                                                              Magda Gessler