MENU SYLWESTER 2018/2019 - Restauracja AleGloria

PRZYSTAWKA/APPETIZER

Grzanka z pastrami i pesto z zielonego pieprzu / / Toast with pastrami and green pepper pesto

SAŁATA/SALD

Sałata z gorgonzolą, orzechami włoskimi, karmelizowaną figą i gruszką w czerwonym winie skropiona pomarańczowym kremem balsamicznym

/ Salad with gorgonzola cheese, walnuts, caramelized fig and pear in red wine with orange balsamico cream

 

ZUPA/SOUP

Krem paprykowo – pomidorowy z grzanką z kozim serem

/ Pepper  and tomato cream soup with goat cheese toast

 

DANIE GŁÓWNE/ MAIN COURSE

Żeberko cielęce z przytulonym faszerowanym burakiem i ravioli wypełnionym białym serem i miętą

/ Veal rib with stuffed beetroot and ravioli with white cottage cheese and mint

LUB/OR

Świeży halibut podany na sosie maślanym i sercach pomidorów

Fresh halibut served with butter sauce & steamed tomato fillets

 

DESER/DESSERT

Beza z kremem espresso z Jack’em Daniels’em i bananami

/ Meringue with espresso cream with Jack Daniels and bananas

 

MENU SYLWESTER 2018/2019 - Patio Domu Dochodowego

PRZYSTAWKI W STOLE/ APPETIZERS ON THE TABLE

Pate z wątróbek gęsich z galaretką z borówek i jeżyn

/ Pate of goose liver with blueberries and blackberries jelly

Tatar z sardelą na grzance

/Beef tartare with anchovy on toast

Carpaccio cielęce Vitello Tonato z karczochami

/ Veal carpaccio Vitello Tonato with artichokes

Sałata z gorgonzolą, orzechami włoskimi, karmelizowaną figą i gruszką w czerwonym winie skropiona pomarańczowym kremem balsamicznym

/ Salad with gorgonzola cheese, walnuts, caramelized fig and pear in red wine with orange balsamico cream

ZUPA/SOUP

Bursztynowy rosół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi

/ Broth with lamb meat needles

 

DANIE GŁÓWNE

Łosoś na wstążkach warzyw z sosem wasabi

/ Salmon served with vegetables julienne with wasabi sauce

LUB/OR

Mleczna cielęcina w sosie szalotkowym z burakiem faszerowanym i kopytkami koperkowym

/ Veal in a shallot sauce with stuffed beetroot served with potato dumplings with dill

 

BUFET GORĄCY PO 24/ HOT BUFFET AFTER 24 P.M.

Pierogi ruskie

/ Dumplings with cottage cheese & potato

Pierogi z mięsem

/ Dumplings with meat

Strogonoff z mięsem i warzywami na ostro

/ Spicy Strogonoff with meat and vegetables

 

BUFET DESEROWY/DESSERT BUFFET

Beza z kremem espresso z Jack Daniels i bananami

/ Meringue with espresso cream with Jack Daniels and bananas

Sernik/Cheesecake

Mini eklerki truskawkowe i czekoladowe

/Mini eclairs with strawberry and chocolate

Mini kwadrat cytrynowy z bezą włoską

/Mini lemon square with merigue


OPEN BAR

Wino Białe / White Wine

Tenta Chardonny, Central Valley

Wino Czerwone / Red Wine

Tenta Cabernet Sauvignon Central Valley

Piwo/Beer

Wódka/Vodka/Żubrówka Black

Soki /Juices/ pomarańcz, grapefruit, jabłko, porzeczka

Napoje gazowane /Fizzy soft drinks/ coca cola, fanta, sprite

Woda mineralna /Mineral water/

Herbata /Tea/ Dilmah

Kawa /Coffee