AleGloria - Najlepsza polska restauracja w Warszawie AleGloria - Najlepsza polska restauracja w Warszawie

Alegloria - Ekskluzywna, kameralna i elegancka restauracja w Warszawie

Od powstania restauracji AleGloria minęło już 15 lat. Wszystko zaczęło się inspiracją młodopolską tradycją kulinarną. Na potrzeby ekskluzywnej restauracji w Warszawie tradycyjna kuchnia zyskała nowoczesną oprawę. Efekt to niezwykłe bogactwo smaków i ich zachwycające kompozycje. Charakterystyczny dla Młodej Polski klimat dotyczy nie tylko kuchni, ale także aranżacji wnętrza eleganckiej restauracji w Warszawie. To wypełniona bielą i czerwienią przestrzeń, w której można odnaleźć liczne nawiązania do sztuki, filozofii oraz kultury biesiadowania tamtego okresu. Ciepła, sprzyjająca odprężeniu atmosfera jest zasługą niezwykłego wystroju, wzbogaconego o koronki i truskawki. Ta kameralna restauracja w Warszawie urzeka kreatywnym podejściem do polskiej, kulinarnej tradycji i oczarowuje bogactwem smaków.

AleGloria – ekskluzywna restauracja w Warszawie

Wiele smaków z przeszłości zostało zapomnianych. Niepostrzeżenie zniknęły z popularnych, kucharskich książek i restauracyjnych menu. W AleGlorii możemy odkryć je na nowo. Elegancka restauracja w Warszawie hołduje tradycji, lecz w świeżym wydaniu. Tajemnica kuchni AleGlorii to udany duet tradycj z nowoczesnym rozumieniem smaków. Wiele charakterystycznych dla Mlodej Polski potraw zasługuje na przypomnienie. Dzięki nowej odsłonie, stare receptury zyskują na aktualności i atrakcyjności. Kameralna restauracja w Warszawie urzeka nie tylko kuchnią. Delikatne światło, truskawowe drzewa oraz drewniane podłogi, a na nich gęsi, które dawniej stanowiły podstawę wielu dań tworzą wyjątkową, jedyną w swoim rodzaju atmosferę. Klimat AleGlorii oczarowuje od pierwszego spojrzenia. Tutejsze menu to zarówno ukłon w stronę polskiej sztuki kulinarnej, jak i nawiązanie do światowych trendów w kuchni. Ekskluzywna restauracja w Warszawie obfituje w przygotowane po mistrzowsku dania, łączące w sobie wieloletnią tradycję, wyjątkową jakość zastosowanych produktów oraz nowoczesne podejście do gotowania. AleGloria stanowi kulinarny sprzeciw wobec niezrozumiałego globalizmu, który zapanował także w kuchni. Elegancka restauracja w Warszawie to miejsce, w którym natkniemy się na niezwykłą różnorodność smaków, po wirtuozersku połączonych w aromatyczne potrawy.

Niekończąca się uczta dla zmysłów w kameralnej restauracji w Warszawie

Niepowtarzalna atmosfera AleGlorii sprzyja celebrowaniu nie tylko smaków, ale też wyjątkowych, spędzonych z rodziną lub przyjaciółmi chwil. Każdy posiłek w inspirowanym klimatem Młodej Polski wnętrzu stanowi ucztę dla zmysłów i przyjemność, której nie sposób sobie odmówić. Ekskluzywna restauracja w Warszawie to idealne miejsce spotkań, nie tylko ze względu na będące popisem kulinarnej sztuki menu, ale też z powodu niebanalnego wystroju, który sprzyja relaksowi i koi zmysły. Tutaj każdy powód do świętowania jest dobry, a celebrowaniu nigdy nie ma końca. AleGloria to elegancka restauracja w Warszawie, w której każdy posiłek stanowi początek niesamowitej, kulinarnej przygody oraz niecodziennej biesiady na światowym poziomie. Imponujący wybór potraw i przystawek w tutejszym menu to obietnica wielu smakowych doznań.

Jest pysznie… w AleGlorii!

AleGloria! Święto, które wiecznie trwa…

Ekskluzywna i elegancka restauracja w Warszawie

O Magdzie Gessler

Najbardziej znana restauratorka w Polsce jest artystką malarką, absolwentką Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych w Madrycie. Jej restauracje są prawdziwymi dziełami sztuki – nie tylko kulinarnej. Zawsze dekoruje je samodzielnie, zmieniając tym samym każde miejsce w niepowtarzalną przestrzeń pełną kunsztu i artyzmu. Mówi o sobie, że jest reżyserem sztuki, w której każdy z gości jej restauracji gra główną rolę. Niekwestionowany autorytet kulinarny, od lat doceniana przez branżę i miliony Polaków. To dzięki jej pasji i zaangażowaniu udało się uratować niemal 150 restauracji w całym kraju, a liczba ta cały czas rośnie. Z ognistym temperamentem i charakterystyczną burzą blond loków walczy o smak, jakość i styl polskich restauracji. Podróżniczka, autorka książek i felietonów kulinarnych, unikalna osobowość telewizyjna. Zdobywczyni Wiktora w kategorii Największe odkrycie telewizyjne, laureatka Telekamery 2012 w kategorii Osobowość telewizyjna oraz Top Ten 2013 w kategorii Zawsze na szczycie. Od 2012 r. jest jurorką w polskiej edycji MasterChef, polskim widzom najbardziej znana jest z Kuchennych Rewolucji, prowadzonych przez nią bez przerwy od 2010 r.

Sommelier

„Moje smaki w karcie AleGlorii zjawiskowo podkreśla selekcja win czterokrotnego mistrza Polski sommelierów, Tomasza Koleckiego. Współpraca z Tomkiem zaowocowała imponującą kartą win idealnie dobranych do nowej kuchni Młodej Polski.”

Magda Gessler

TOMASZ KOLECKI

Mistrz Polski Sommelierów w 2007, 2008, 2009, 2010 r. Uczestnik finałów Mistrzostw Europy i Świata Sommelierów w Sofii (2008), Santiago (2010) Strasburgu (2010) oraz Tokio (2013), posiadacz tytułów ASI Diploma International Sommelier, Certified Court of Master Sommeliers, Advanced Wine & Spirits Education Trust. Funkcję arbitra pełnił na Mistrzostwach Polski Sommelierów, Domaines and Chateaux Castel Sommelier Cup, finale światowym Coupe Georges Baptiste, Międzynarodowych Mistrzostwach Litwy Sommelierów, International Quality & Taste Institute w Brukseli, czy International Wine & Spirit Competition z Londynu. Jest także uznanym felietonistą Pulsu Biznesu i magazynu Horeca.