loading

Przyjęcia weselne

Restauracja AleGloria to jedyne miejsce w Polsce na zorganizowanie niepowtarzalnego wesela. Unikatowe wnętrza, dekoracje oraz aranżacja sal tworzą bajkową, nastrojową przestrzeń, która uszlachetni celebrację zaślubin i zauroczy gości weselnych. Restauracja AleGloria może ugościć maksymalnie 270 osób. Wyrafinowane menu oraz tort weselny na indywidualne zamówienie dodatkowo uświetnią każde wesele.

 

Posiadamy certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Konsultantów Ślubnych.

logo-PSKS-poziom-300x175

 

Szanowni Nowożeńcy,
W cenie każdego z wymienionych zestawów weselnych zapewniamy:

 

  • Osobną salę, dostosowaną do ilości gości obecnych na przyjęciu,
  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą,
  • Podstawowy wystrój stołów i sali,
  • Menu wydrukowane dla każdego z gości,
  • Tort weselny,
  • Zaproszenie na kolację dla Młodej Pary w Pierwszą Rocznicę Ślubu.

 

Mamy nadzieję, że nasza oferta spotka się z Państwa akceptacją. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie z Państwa strony, a do każdego klienta podchodzimy indywidualnie.

Przekąski serwowane w stół

  • Sałata Verde z pieczonym kozim serem, świeżym szpinakiem, kruchym avocado, prażonym czosnkiem i koroną z parmezanu
  • Pasztet „fruwający” z leśnego ptactwa w galarecie z sosem z gorzkich pomarańczy
  • Śledzie w zalewie korzennej z przetartym mleczem podane z ziemniakiem
  • Carpaccio z karczochów pod pomarańczową kołderką z wędzonego łososia

Serwowane

  • Bursztynowy rosół uperfumowany z knelami cielęcymi
  • Polędwiczki wieprzowe w słodko-ostrym sosie porto z akcentem fig i pomarańczy podane z ziemniakami dauphine

Tort weselny

  • Dekoracja tortu – Biała Wycinanka o smaku: bita śmietana z owocami; bita śmietana z wiśniami w żelu i kremem czekoladowym; biszkopt przekładany kremem z kawy espresso i kajmaku

Desery na paterach podane do stołu

  • Szarlotka domowa z gruszką
  • Tradycyjny sernik
  • Tarta truskawkowa
  • Świeże sezonowe owoce

Na powitanie

  • Lampka wina musującego
  • Talerz Delicji: tatar ze śledzi z orzechami i imbirem na miodowym pumperniklu; domowy pasztet z żurawiną i skórką pomarańczową; tatar z polędwicy wołowej
  • Żur barbarzyński z białą kiełbasą i grzybami
  • Połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą

Tort weselny

  • Dekoracja tortu – Biała Wycinanka lub Weselny Sen o smaku: bita śmietana z owocami; bita śmietana z wiśniami w żelu i kremem czekoladowym; biszkopt przekładany kremem z kawy espresso i kajmaku; zamknięty krem z ananasów, bananów i likieru Baileys ułożony na koglu moglu; figowy; z białego maku.

Bufet

  • Polski smalec z tartym jabłkiem i z chlebem razowym
  • Śledzie w zalewie korzennej z przetartym mleczem podane z ziemniakiem
  • Deska mięs pieczonych z leśną żurawiną
  • Ogórki kiszone
  • Flaki
  • Grillowanie piersi z kurczaka ze szpinakiem
  • Pieczony halibut z sosem z białego wina
  • Wybór domowych pierogów (z kapustą i grzybami, mięsne, ruskie)
  • Ryż jaśminowy
  • Koszyczki z cukinii pełne warzyw
  • Jabłecznik na sosie waniliowym
  • Sernik z brzoskwinią
  • Świeże sezonowe owoce
  • Mini bezy z owocami

Na powitanie Kir GLoria

  • Wino musujące Prosecco z likierem Cassis i połówką truskawki na rancie

Dania serwowane

  • Parfait z foie gras w akompaniamencie czerwonych grejpfrutów podane z grzanką francuską
  • Ceviche ze świeżego dorsza podane na lodowej muszli
  • Consomme z prawdziwków z pierogami z sarniny***
  • Kotleciki cielęce panierowane z migdałami w sosie z białych szparagów

Tort weselny

  • Dekoracja tortu – Biała Wycinanka lub Weselny Sen o smaku: bita śmietana z owocami; bita śmietana z wiśniami w żelu i kremem czekoladowym; biszkopt przekładany kremem z kawy espresso i kajmaku; zamknięty krem z ananasów, bananów i likieru Baileys ułożony na koglu moglu; figowy; z białego maku; biszkopt z kremem pomarańczowym na koglu moglu; murzynek truskawkowy.

Bufet

  • Żur barbarzyński
  • Plastry pomidorów z mozzarellą i bazylią
  • Mousse z wędzonego łososia na plastrach świeżego ogórka
  • Sałatka ziemniaczana z dressingiem orzechowym
  • Łosoś pieczony w sosie szampańskim
  • Brokuły z płatkami prażonych migdałów
  • Młode ziemniaki z pietruszką
  • Rolada z kurczaka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami oraz prażonymi migdałami
  • Miętowe kuleczki z melona
  • Mini bezy z owocami
  • Trufle z białej czekolady
  • Trufle z czarnej czekolady

Na powitanie Kir GLoria

  • Wino musujące Prosecco z likierem Cassis i połówką truskawki na rancie

Serwowane

  • Pole truskawkowe z rostbefem, rukolą, roszponką, owocem granata i dressingiem owocowym
  • Barszcz „rubinowy” na occie malinowym z syropem z czarnej porzeczki i kołdunami z białej fasoli
  • Złociste pierogi w trzech smakach: ruskie z miętą, z gorgonzolą i szpinakiem, z jesiotrem
  • Zrazy z dzika zawijane, faszerowane leśnymi ziołami, ogórkiem kiszonym i wędzoną słoniną na sosie z ginu Bombaj i miodu, kasza gryczana, buraczki z jeżynami, knedel ze śliwką
  • Sorbet truskawkowy

Tort weselny

  • Dekoracja tortu – Biała Wycinanka lub Weselny Sen; smaki: bita śmietana z owocami; bita śmietana z wiśniami w żelu i kremem czekoladowym; biszkopt przekładany kremem z kawy espresso i kajmaku; zamknięty krem z ananasów; bananów i likieru Baileys ułożony na koglu moglu; figowy; z białego maku; biszkopt z kremem pomarańczowym na koglu moglu; murzynek truskawkowy;
    Tort Weselny Carmen: jako tort z mlecznej i gorzkiej czekolady i pomarańczy; czekoladowo-kajmakowy z prażonymi migdałami.

Bufet

  • Gruszka faszerowana ricottą zapiekana w szynce parmeńskiej na sałacie ułożona
  • Deska mięs pieczonych z leśną żurawiną
  • Tartinki z tatarem ze śledzia na pumperniklu
  • Pieczarki faszerowane
  • Bekon nadziewany śliwką
  • Pomidorki faszerowane kozim serem
  • TriColore; pomidory z mozzarellą & świeżą bazylią
  • Babeczki owocowe z musem owocowym
  • Owoce, bezy
  • Tarta śliwkowa
  • Rolada truskawkowa
  • Żur barbarzyński z białą kiełbasą i grzybami
  • Voulevant z ragout cielęcym z kurkami

Po przekroczeniu czasu trwania open baru napoje będą liczone wg konsumpcji po cenach z karty

Open Bar Soft

  • Soki – pomarańcz, grapefruit, jabłko, porzeczka
  • Napoje gazowane – Coca Cola, Fanta, Sprite
  • Woda mineralna
  • Herbata
  • Kawa

Open Bar 1

  • Wino białe/czerwone
  • Piwo Tyskie
  • Soki: pomarańcz, grapefruit, jabłko, porzeczka
  • Napoje gazowane – Coca Cola, Fanta, Sprite
  • Woda mineralna
  • Herbata
  • Kawa

Open Bar 2

  • Wino białe/czerwone
  • Piwo Tyskie
  • Wódka Wyborowa
  • Whisky Ballantines
  • Soki: pomarańcz, grapefruit, jabłko, porzeczka
  • Napoje gazowane – Coca Cola, Fanta, Sprite
  • Woda mineralna
  • Herbata
  • Kawa

Open Bar 3

  • Wino musujące na powitanie
  • Wino białe/czerwone
  • Campari Bitter
  • Wódka Wyborowa
  • Whisky Ballantines
  • Gin Seagrams
  • Rum Havana
  • Tequila Olmeca
  • Baileys
  • Piwo Tyskie
  • Soki: pomarańcz, grapefruit, jabłko, porzeczka
  • Napoje gazowane – Coca Cola, Fanta, Sprite
  • Woda mineralna
  • Herbata
  • Kawa

Top