loading
24
Lut

Rodzinny czas

W ten weekend zapraszam Was na tradycyjny, polski, domowy obiad. Lekki, zdrowy i ekologiczny, a do tego wyjątkowo pyszny. Rezerwujcie miejsca, przybywajcie całymi rodzinami. Polska tradycja rodzinnego, radosnego biesiadowania właśnie odradza się w AleGlorii. Zaproście babcie i dziadków, to będzie piękne spotkanie!

Menu 25,26 lutego

Na początek/Starters

Wariacje na temat tatara: z łososiem na wschodnio, z tuńczykiem

z awokado, z pomidorów z oliwkami

/Selection of tartars: Eastern-style salmon, tuna & avocado, tomatoes & olives

 

Na ciepło/Warm starters

Pierogi lepione na żywo: ruskie, ze szpinakiem, z  cielęciną

/Dumplings’ life cooking station: stuffed with cottage cheese & potato, spinach, veal

 

Zupa do wyboru/Soups

Rosół z domowym makaronem

/Broth with homemade noodles

Lub/or

Biały barszcz z krokietem z białej kiełbasy

White borsch with croquette with white sausages

 

Danie główne/Main Course

Kotlet schabowy podany z młodymi ziemniakami i mizerią

/Pork chop served with baby potatos and cucumber salad

Lub

Filet z sandacza w sosie z porów podany z puree z oliwkami

Fillet of pike perch  with leeks souce served with mashed potatoes with olives

 

Desery/Desserts

Domowa szarlotka /

Homemade apple pie

Lub

Kwadrat cytrynowy z puchem włoskiej bezy

/Lemon square with meringue

 

Cena 65 PLN / Price 65 PLN

 

 

Komentarze( 0 )
Top