loading
27
Sty

Rodzinny czas 27 – 28 stycznia

Na początek/Starters

Wariacje na temat tatara: z łososiem na wschodnio, z pomidorów z oliwkami , i śledziem

/Selection of tartars: Eastern-style salmon, tomatoes & olives , and with Herrings

 

Na ciepło/Warm starters

Pierogi: ruskie, ze szpinakiem, cielęce

/Dumplings : stuffed with cottage cheese & potato, spinach, veal

 

Zupy/Soups

Rosół z domowym makaronem

/Broth with homemade noodles

Lub/or

Biały barszcz  z białą kiełbasą podany

White borsch with croquette with white sausages

Danie główne/Main Course

Pieczone udo z kaczki z kluskami śląskimi i buraczkami z chrzanem

/Roasted goose leg served with  homemade Silesian dumplings and beetroot salad with horseradish

Lub/or

Sandacz na wstęgach warzyw z ziemniakami

/Zander served with vegetables julienne and potatoes

 

Deser /Desert

Domowa szarlotka

/Homemade apple pie

Komentarze( 0 )
Top