loading

Spotkania rodzinne

Spotkania w gronie najbliższych to doskonały czas na dzielenie się radością wspólnych chwil  przy tradycyjnych polskich daniach. Ręcznie lepione pierogi, barszcz na syropie z malin czy  comber jagnięcy uświetnią każdą uroczystość rodzinną i pozostaną w pamięci na długo.

Przystawki / Appetizers

  • Carpaccio z karczochów pod pomarańczową wędzoną kołderką z łososia
    Artichoke carpaccio under smoked orange duvet of salmon
  • Selekcja pasztetów –z dziczyzną i grzybami, z kaczki z pistacjami oraz domowy
    Selection of homemade roasts and cold meats
  • Pieczona cielęcina na musie z tuńczyka i kaparów
    Baked veal served on tuna & caper sauce
  • Śledzie w zalewie korzennej z przetartym mleczem podane z ziemniakiem
    Marinated herring with grated milt served with potatoes

Danie Główne / Main Course

  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i bryndzą z zielonym tagiatelle, oprószone czosnkiem
    Turkey roulade stuffed with spinache and sheep cheese served on a green tagiatelle sprinkled with garlic

Deser / Sweet thing

  • Tort Tirra pełny kawy, śmietany wiejskiej i toffee
    Gateau Gateau filled with farmers cream, coffee & toffee

Cena od osoby 119,- PLN + 10% serwis

Przystawki / Appetizers

  • Sałata zielona z kaparami w kremowym sosie z koziego sera
    Green salad in a creamy goat cheese sauce and capers
  • Domowy pasztet z żurawiną i skórką pomarańczową
    homemade paté with cranberries and orange peel
  • Parfait z wątróbek gęsich podane na różowym grapefrucie
    Geese liver parfati served on pink grapefruit
  • Śledzie z olejem lnianym i cebulą jesienią sadzonąpodane z ziemniakiem w mundurku
    Herring in linen oil; served with autumn onions andpotato in uniform

Danie Główne / Main Course

  • Kotleciki jagnięce w sosie miętowym z czosnkiem i szalotkami pieczonymi podane z kopytkami
    Lamb chops with mint sauce served with baked shallots and garlic served with potato gniocchi

Deser / Sweet thing

  • Tort Kawowe niebo, beza kawowa, z kremem espresso i galaretką z banana i likieru Amaretto
    Coffee Heaven Gateau with meringue, espresso cream, banana jelly & Amaretto

Cena od osoby 139,- PLN + 10% serwis

Przystawki / Appetizers

  • Pole truskawkowe. Z rostbefem, rukolą, roszponką, owocem granata i dresingiem owocowym
    Strawberry fields. Salad with roast beef, ruckola, oak leaf, and fruit dressing
  • Tatar z łososia
    Salmon Tartar
  • Carpaccio z pieczonych nóżek wieprzowych z wiórkami chrzanowymi na ogórkach małosolnych
    Baked pork shank carpaccio with horseradish flakes and homemade pickles
  • Śledzie z olejem lnianym i cebulą jesienią sadzonąpodane z ziemniakiem w mundurku
    Herring in linen oil; served with autumn onions andpotato in uniform

Zupa / Soup

  • Rosół z makaronem
    Veal consomee with pasta

Danie Główne / Main Course

  • Pierś z kurczaka z kremowym sosem Dijon, puree ziemniaczanym & zieloną sałatą
    Chicken breast with creamy Dijon sauce, potato puree& green salad

Deser / Sweet thing

  • Kwadrat cytrynowy na biszkopcie z limonek cytryn i wiejskiej śmietany
    Lemon square served with lime & lemon sponge cake crowned with fresh cream

Cena od osoby 139,- PLN + 10% serwis

Przystawki / Appetizers

  • Cesarskie danie; białe Carpaccio z piersi pieczonego na maśle kurczaka podane na sałacie rzymskiej
    Ceasars Fiest; butter baked chicken breast Carpaccio served on romaine salad
  • Zielone gniazdo; liście świeżego szpinaku skropione oliwą czosnkową z bekonem i jajkiem przepiórczym
    The green jack; fresh spinach leaves sprinkled by garlic olivewith bacon & quail egg
  • Bliny z kawiorem Keta, wędzonym łososiem & kwaśną śmietaną
    Blini with Keta caviar, smoked salmon & sour cream
  • Domowy pasztet z żurawiną i skórką pomarańczową
    homemade paté with cranberries and orange peel

Zupa / Soup

  • Barszcz „rubinowy” na occie malinowym z syropem z czarnej porzeczki i kołdunami z białej fasoli
    Ruby Borsch on raspberry vinegar and black current syrup with white bean filled ravioli

Danie Główne / Main Course

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi
    Pork tenderloin in mushroom sauce served with homemade potato dumplings

Deser / Sweet thing

  • Tort Tirra pełny kawy, śmietany wiejskiej i toffee
    Gateau Gateau filled with farmers cream, coffee & toffee

Cena od osoby 159,- PLN + 10% serwis

Top