loading
30
Mar

Wielkanocny brunch

Zapraszam na wielkanocny brunch do AleGlorii. Świętuj w rodzinnej atmosferze przy tradycyjnych daniach okraszonych wiosenną nutą świeżości.

Przystawki / Appetizers

Sałata Tysiąca Jezior / Thousand Lakes Salad

Śledź na trzy sposoby / Herring prepared in three ways
-w oleju lnianym / in linseed oil
-w zalewie / in brine
-pod pierzynką / under cover

Rolada A’la Schab po Warszawsku / Pork  roulade A’la Varsovie

Talerz jaj faszerowanych /  Plate of stuffed eggs
-z łososiem wędzonym /with smoked salmon
-z pieczarkami / with mushrooms
– z pastą szynkową z natką i chili / with ham with parsley and chilli
-z pastą ziołową i czerwonym kawiorem / with herbs and red caviar

Półmisek aromatycznych mięs pieczonych w ziołach oraz wiejskich kiełbas
/ Aromatic platter of roasted meats with herbs and country sausage

Wybór pasztetów: z królika, z kaczki i domowy / Selection of pates: rabbit, duck and home

Carpaccio z nóżek wieprzowych z sosem tatarskim / Baked pork shank carpaccio with tartar sauce

Brioche z cebulą i białą kiełbasą / Brioche with onions and white sausage

Rilette z kaczki, sosy i pikle / Rillette duck, sauces and pickles

 

Zupa / Soup

Czysty żur wielkanocny
/Fermented rye flour soup


Dania Główne/ Main Courses

Klops cielęcy z jajkiem i grzybami na sosie chrzanowym
/ Veal meat stuffed with egg and mushrooms on horseradish sauce

lub

Sandacz z mazurskich jezior podany z sosem szałwiowym
/Baked pike perch from Mazurian lakes with sage sauce/

Lub

Połówka Kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą
/Half a duck polish style stuffed with apples and red cabbage

Dodatki

Ryż /Rice
Marchewka glazurowana w miodzie i tymianku / Glazed carrots with honey and thyme
Kopytka / Potato dumplings
Buraczki malinowe / Raspberry beets

Desery/Sweet Things

Baba rumowa / Baba au rum

Mazurek kajmakowy /Traditional kaymak easter cake

 

Cena od osoby 98- PLN/ Price per person 98,- PLN

 

Komentarze( 0 )
Top