AleGloria to miejsce w Warszawie z najlepszą polską kuchnią. Szeroki wybór potraw sprawia, że każdy znajdzie propozycje idealną dla siebie. W dostępnym menu znajdują się nie tylko wykwintne dania, ale także zachwycające smakiem wina. Dla wytrawnych podniebień przygotowano również doskonały wybór kawioru. To odpowiedni sposób, aby nie tylko powiększyć swoją wiedzę o kuchni polskiej, ale i celebrować wyjątkowe chwile z najbliższymi. Zapraszamy w progi restauracji AleGloria, aby przekonać się o niepowtarzalnym smaku młodopolskiej kuchni, we współczesnym wydaniu.
Śledź z olejem lnianym i marynowaną cebulką pod pierzynką
Tatar niemodny jak dawniej; z sardelą
Carpaccio z buraka z karmelizowanym kozim serem i balsamico z owocu granatu
Młode zielone szparagi z sosem holenderskim
Krewetki na ostro z czosnkiem i chilli oprószone natką pietruszki
Pięć razy na temat pierogów:
Pięć razy na temat pierogów: z pieczoną gęsiną, z cielęciną i grzybami, z gorgonzolą i szpinakiem, ukraińskie oraz kołduny z jagnięciną
Tymiankowe ravioli suto wypełnione ricottą i grzybami, utopione w maślanym sosie z orzechami włoskimi, oprószone parmezanem
Sałata Verde. Z pieczonym kozim serem, świeżym szpinakiem, awokado, prażonym czosnkiem i parmezanem
Sałata z grillowaną wołowiną, pieczonymi pomidorami cherry i papryką z sosem kolendrowym z chilli
Bursztynowy rosół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi
Zupa z nowalijek z jajem poche oprószona koprem z młodą dymką
Botwina z jajem przepiórczym
Żur na wędzonce z kołdunami z białą kiełbasa i jajkiem przepiórczym
Polędwica z gorącego kamienia: POLSKA 200g - 105zł; ARGENTYŃSKA 200g -135zł;
*z pieczonymi pomidorami i cukinią z rozmarynem lub z frytkami; *sos truflowy ** z grillowanymi szparagami i sosem holenderskim
Kotlet z młodego wieprza z kością, z puree truflowym i sałatą masłową ze świeżym ogórkiem i koprem ze śmietaną
Tagliatelle z pieczonym koprem włoskim i serem ricotta oprószone kolendrą
Połówka kaczki po polsku faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą
Konfitowane udo z gęsi z sosem poziomkowym podane z ziemniakiem z rozmarynem i pieczonymi buraczkami w balsamico
Sznycel wiedeński od brzega do brzega z cytryną podany z jajem sadzonym
Kotleciki jagnięce z sosem szalotkowym, młodymi marchewkami z chilli, pieczonym czosnkiem i złocistymi kopytkami
Halibut Królewski smażony z sosem tymiankowo-szalotkowym z puree ziemniaczanym i blanszowanym szpinakiem
Łosoś w papilocie z pieczonymi pomidorami, z chrustem z cukinii i marchewkami
Domowe lody waniliowe z gorącymi malinami
Tarta bananowa z kremem toffi
Królewski Tort Beza Pavlova z truskawkami, kremem amaretto i bezą włoską
Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.
Zapisz się do naszego newslettera!
Restauracja alegloria.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone Design: ComUp.pl
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej."
Ostatnie zapytania:
gęsina restauracja warszawa / polish menu warsaw restaurant / wesele restauracja warszawa / uroczystości rodzinne restauracja warszawa / najlepsza polska restauracja warszawa / best polish restaurant warsaw / komunia restauracja warszawa / restauracja na event warszawa / spotkania biznesowe restauracja warszawa / chrzciny restauracja warszawa / ekskluzywna restauracja warszawa